שאלות נפוצות
עלינו לזכור כי כל אדם הינו אינדבידואל, לכל אדם צורך שונה.
אין אדם הדומה לאדם אחר, ולכן גם שני אנשים עם אותה ירידה בשמיעה עתידים להיות בעלי צורך שונה וכל אחד יתחבר למכשיר אחר. הבסיס הראשוני עבור כל מכשיר הוא איכות הצליל. לכל חברה גוון צליל ייחודי, מכשיר אליו אדם אחד מתחבר אינו בהכרח יתאים לחברו.
בעת התאמת מכשירים אנו לוקחים בחשבון שני פקטורים חשובים-
צרכי המטופל בהתאם לבדיקת השמיעה ומצבו הבריאותי (יכולת מוטורית, האם זקוק לסיוע בהרכבת המכשיר, החלפת סוללה וכו') עם התייחסות ומתן משקל לצרכיו האישיים וקבלת הצורך במכשירים (גודל המכשיר, קישוריות וכדומה.)
תהליך זה אינו לוקח יום ולא יומיים, זהו תהליך אשר מצריך כיוונים וקבלה. על כן, כל מטופל זכאי לתקופת התנסות, בה הוא מקבל ליווי צמוד והכוונה, במטרה להגיע לכיוון ונוחות אופטימליים.
במכון מתבצעות בדיקות שמיעה מקיפות, התאמת מכשירי שמיעה לילדים מעל גיל 5 ולמבוגרים, בדיקות שמיעה לגיל השלישי, איפיון טינטון, שיקום שמיעתי, בדיקות שמיעה לועדות השמה וביטוח לאומי. מוזמנים לפנות אלינו בטלפון או דרך טופס צור קשר.
בדיקת אא"ג- בדיקה שנועדה לבחון כי אין ממצאים נוספים, ביצוע ניקוי וטיפול בבעיות נוספות כגון דלקות, טרם התאמת מכשירי שמיעה. בסיום הפגישה, יש להנפיק טופס המלצה להתאמת מכשירי שמיעה .
בדיקת שמיעה- בדיקת שמיעה מאפשרת לאודיולוג לקבוע את חומרת הירידה בשמיעה וכמו כן מהווה גורם מכריע בעת התאמת מכשירים על סוגיהם השונים.
במידה ומטופל מעוניין ברכישת מכשירים דרך קופות החולים השונות, יש לפעול לפי נהלי הקופה. חשוב לקחת בחשבון כי מטופל אשר רוכש מכשירי שמיעה דרך מערך ביקורי הבית, ישנם נהלים שונים שיש לפעול לפיהם.
שירות זה הוקם במטרה להעניק עבור אוכלוסיות שונות, בדגש על אוכלוסיית הגיל השלישי, מענה נוח, זמין, יעיל, תומך וזול יותר, בתחום האודיולוגי, השמיעתי.
כולל בדיקות שמיעה באמצעות מיכשור נייד, המאפשר בדיקות בתנאים שקטים במיוחד, התאמה ומכירת מכשירי שמיעה, תוך ליווי ותמיכה צמודים לאורך כל תקופת ההתאמה ואחריה.
כמו כן השירות כולל תמיכה, כיוון מכשירים ושירות תחזוקתי, מעקב שמיעה תקופתי לאורך כל שנות אחריות מכשירי השמיעה.
בהחלט כן. לכל חברה יש את הדרך שלה לבצע כיוון מרחוק, אך עם זאת חשוב להדגיש שהדרך הטובה ביותר לתת מענה נכון למטופל הינה פרונטלית, שכן לעיתים הבעיה אינה הכיוון אלא טיפול נקודתי, כמו החלפת פילטר, ניקוי וכו'.
בדיקות שמיעה באופן כללי יכולות להתבצע החל מגיל לידה, כבר ביום הלידה מתבצעת בדיקת סינון. עם זאת, בדיקת שמיעה מקיפה כמו מבוגרים, עם קלינאית אחת בלבד, יכולה להתבצע רק החל מגיל חמש ומעלה. מתחת לגיל 5 בדיקת שמיעה מחייבת בדיקה על ידי שתי קלינאיות תקשורת מוסמכות אחת שתבצע את הבדיקה והשנייה שתפעיל את הילד בתוך התא עצמו.
בדיקת שמיעה אורכת בין 10 ל- 30 דק', והתוצאות מתקבלות מיד בסיום הבדיקה.
הבדיקה לא כואבת, אין תופעות לוואי ואין צורך בהכנה מוקדמת!
אל תדחו את הבדיקה, ההכחשה אף פעם לא משתלמת – והזמן הכי טוב הוא עכשיו!
בעת הרכבת מכשיר עם מסכה בעלת רצועות לצידי האוזן – הסדר הוא החשוב ביותר.
תחילה יש להרכיב את מכשיר השמיעה – להקפיד שיהיה צמוד לראש וכי הצינורית/הרסיבר נכנסו לתעלה כראוי.
רק לאחר הרכבת המכשיר ניתן לעטות את המסכה, תוך הקפדה שגומיית המסכה בין מכשיר השמיעה לאוזן.
הסדר הנכון – ראש, מכשיר, גומייה, אוזן.
כיצד מסירים נכון?
בעת הסרת מסכה – עלינו להכניס אצבע בין הגומייה לאוזן, לקחת אותה
אחורה מעל למכשיר השמיעה ובעדינות להסיר.
הדבר החשוב ביותר בהתאמת מכשירי שמיעה הוא ההבנה כי מכשירי שמיעה אינם משיבים את השמיעה של המטופל למצבו הראשוני, טרם הירידה, מכשירי שמיעה אינם "תרופת פלא", אלא אמצעי שנועד לעזור ולקרב את המטופל כמה שיותר לשמיעה התקינה.
המכשיר נועד להקל על מצב קיים אך לא לרפאו.
בעת התאמת מכשירי שמיעה יש לזכור כי התהליך תלוי בבסיסו בסוג ואופי הפגיעה, אך אינו פותר הכל.
לכן על המטופל להיעזר בכמה שיותר אמצעים סביבתיים אשר יקלו על מצבו(דיבור פנים מול פנים, מיקום ישיבה במקומות רועשים וכדומה).
מכשיר שמיעה לא צריך להיות "יפה רק על הדף"- קיימת חשיבות גדולה, בעת התאמת מכשיר, להביט על יכולות המכשיר בפועל ולא על נתוניו היבשים בלבד. בעת ביצוע ההחלטה לנסות מכשירי שמיעה רבים מהמטופלים ומשפחותיהם נכנסים לאתרים שונים ובאים עם שאלות כמו "מה מספר הערוצים במכשיר", כאשר לרוב אינם מבינים את משמעות השאלה עצמה.
חשוב להדגיש שהיום מכשיר שמיעה הינו הרבה יותר ממספר ערוצים- רמה ואיכות הטכנולוגיה הינם גורם משפיע משמעותי, כמו כן חשוב לזכור כי התאמת מכשירים הינה אינדיבידואלית.
"אין MUTE"- רבים מהמטופלים המרכיבים לראשונה מכשירי שמיעה נחשפים לצלילים שלא זכרו כי שמעו, רבים התרגלו ל"עולם הדממה" ולכן במקרים רבים כאשר מבקשים להנמיך כמה שניתן את הרעשים הסביבתיים. חשוב לזכור כי כולנו, גם שומעים תקינים, נחשפים לרעשי סביבה וגם להם אין אפשרות לבחור ולהשתיק את רעשי הסביבה, אין לאף אחד שמיעה סלקטיבית ולכן גם למרכיבי מכשירי שמיעה אין את האפשרות להעלים לחלוטין את הרעש.